You don't have javascript enabled. Please enble Javascript to access website content.

Telefonszám: +36 30 719 2573

0item(s)

You have no items in your shopping cart.

Product was successfully added to your shopping cart.

Stata

Miért

Gyors. Pontos. Könnyen kezelhető. A Stata egy komplett, integrált szoftvercsomag, amely az összes adat-tudomány igényét biztosítja - adatkezelés, megjelenítés, statisztika és reprodukálható jelentés.

Stata interface

  

Legyen az adatok mestere

A Stata adatkezelési funkciói teljes ellenőrzést biztosítanak.

És még sokminden azért, hogy támogasson valamennyi adat-tudományi szükségletet.

Fedezze fel a Stata valamennyi adatkezelési funkcióját »

 

                                                      data-editor-paste-special  Széleskörű statisztikai funkciók

stata features

Fedezze fel Stata valamennyi funkcióját »

Publikáció-minőségű grafikák

Stata Stata

A Stata segítségével egyszerűen hozhat létre publikáció-szintű egyedien szerkesztett grafikonokat

Scripteket írhat arra, hogy grafikonok százait vagy ezreit hozza létre reprodukálhatóan és exportálja őket a publikáláshoz EPS vagy TIF formátumban, PNG-ben a webre vagy PDF-ben a megtekintéshez. A beépített grafikon szerkesztővel (Graph Editor) bármit megváltoztathat a grafikonon vagy hozzáadhat címeket, jegyzeteket, vonalakat, nyilakat és szöveget.

Olvasson erről bővebben: publikáció-minőségű grafikák »

Valóban reprodukálható kutatás

Sokan beszélnek reprodukálható kutatásról.
A Stata 30+ éve foglakozik is vele.

Folyamatosan új funkciókat adunk hozzá; alapjaiban is megváltoztattuk a nyelvi elemeket, mégis működik. Stata az egyetlen statisztikai csomag integrált verziókra bontással. Ha 1985-ben írt egy szkriptet egy analízis elvégzésére, akkor egyazon szkript a mai napon is futni fog és ugyanazt az eredményt adja, mint 34 éve. Bármely 1985-ben létrehozott adatállományt ma is olvashatja. És ez igaz lesz 2050-re is. Mindent, amit ma készít, futtatni tudja majd Statán.

Komolyan vesszük a reprodukálhatóságot.

.

 

Valós dokumentáció

Amikor a kiértékelésre vagy az alkalmazott módszerek megértése kerül sor, a Stata nem hagyja Önt cserben - nem kell könyvekből megtanulnia minden részletet.

Minden adatkezelési funkciónk teljesen meg van magyarázva és dokumentálva valamint bemutatva a gyakorlatban, valós példákkal. Minden estimator teljesen dokumentált és számos példát tartalmaz valós adatokon, valós értekezésekkel arra vonatkozóan, hogy hogyan mutassuk be eredményeinket. A példákhoz adatok tartoznak így Ön végigkövetheti azok kiértékelését a Stata-ban és még ki is terjesztheti az elemzést. Egy gyors bevezetőt adunk Önnek minden funkciónál, bemutatva a legáltalánosabb felhasználásokat. Még több részletre kíváncsi? A Módszerek és kifejezések (Methods and formulas) részben a megtekinthet a pontos számításokat a referenciák (References) pedig még több információra mutatnak.

A Stata egy nagy csomag, így gazdag dokumentációval büszkélkedhet – több, mint 15 000 oldal 31 kötetben. Ne aggódjon, gépelje a “help keresett kifejezés“ parancsot, és a Stata rákeres a kulcsszavakra, indexekre valamint a felhasználó által írt csomagokra, hogy megtalálja Önnek a keresett kifejezést. Minden elérhető a Stata-n belül.

Megbízható

Nem pusztán megírjuk a statisztikai módszereket - validáljuk is őket.

Az eredmények amelyeket egy Stata becsülőből lát, más becsülők összehasonlításán, Monte Carlo szimulációkon a konzisztenciáról és lefedettségről, és a statisztikusaink kiterjedt tesztelésein alapszanak. Minden kiküldött Stata egy tanúsítványcsomagon esett át, ami 3.2 millió sornyi tesztelőkódot tartalmaz, 4.9 millió kimeneti sort produkálva, amelyből minden számot és szövegrészt tanúsítunk.

 

Könnyen használható

A Stata összes funkciója elérhető menükön, párbeszédablakokon, vezérlőpultonData Editor-on, Variables Manager-en, Graph Editor-on, illetve SEM Diagram Builder-en keresztül. Néhány kattintással végigmehet bármilyen analízison.

Ha nem szeretne parancsokat és script-eket írni, nem muszáj.

Még ha point and click-el is, le tudja menteni az eredményeit, amelyeket későbbi jelentéseiben felhasználhat. Le is mentheti a parancsokat amelyeket készített és később újrakészítheti az analízist.

SEM Builder screenshot

Könnyű vele együtt nőni

A Stata utasításai intuitívak és könnyen megtanulhatóak. Sőt, minden amit megtanul egy utasítás végrehajtásáról, alkalmazható más feladatokra is. Például egyszerűen adja hozzá az if gender=="female" sort bármely parancshoz, hogy limitálja az analízist csak a hölgyekre conatkoztatva az Ön esetében. Adja hozzá a vce(robust) bármilyen becslőhöz hogy megszerezze a standard hibákat és hipotézisteszteket amelyek erősek sok közös feltételnél.

Mélyebbre jut a konzisztencia. Amit az adatkezelő parancsokról megtanul, gyakran alkalmazható a becslő parancsokra, illetve fordítva. Van egy post-becslés parancsokból álló teljes csomagunk hipotézistesztek elvégzésére, lineáris és nemlineáris kombinációk kialakítására, jóslásokra, eltérések formálására, és marginális analízis elvégzésére interakciós parcellákkal. Ezek a parancsok ugyanolyan módon működnek virtuálisan minden becslő után.

Állítsa sorba a parancsokat olvasásra vagy adattisztításra, utána hajtson statisztikai teszteket és becslést végre, végül készítsen eredményjelentést, ami a lényege a visszaprodukálható kutatásnak. A Stata lehetővé teszi minden kutató számára ezt a folyamatot.

Nézze meg, hogyan »

Könnyen automatizálható

Mindenkinek van olyan feladata, amit minden alkalommal meg kell csinálnia—egy bizonyos változó készítése, speciális táblázat létrehozása, statisztikai lépések végrehajtása, RMSE kiszámítása, etc. Végtelen számú lehetőség van. A Statának több ezer beépített folyamata van, de Önnek olyan feladatai lehetnek, amelyek viszonylag egyediek és egy bizonyos módon szeretné őket megoldani.

Ha van egy megírt script-je az adott adathalmazon való feladat elvégzésére, könnyen átcsinálhatja a script-et olyanra, ami bármilyen adathalmazon, változón és megfigyelésen használható.

Tekintse meg, milyen egyszerű az automatizáció a Statában »

Könnyen kiterjeszthető

Valamennyi dolog amit automatizál, és hasznos lehet az Ön kollégái, vagy más Stata felhasználók számára is, könnyen megoszthatja velük. Kevés kódolással egy automatizáló script-et könnyen Stata utasítássá alakíthat. Egy utasítás, amely kompatibilis a Stata hivatalos parancsaival. Egy utasítás, ami ugyanolyan módon használható, mint a hivatalos parancsok.

Nézze meg »

Fejlett programozás

A Stata magába foglal egy fejlett programnyelvet, Matát.

A Mata rendelkezik az Ön által elvárt szerkezetekkel, mutatókkal és klasszokkal,
és közvetlen támogatja a mátrix programozást.

Bár nem kell programoznia a Stata használatához, jó tudni, hogy egy gyors és teljes mátrix
programnyelv a Stata szerves része. A Mata egy interaktív környezet a mátrixok manipulálására
csak úgy, mint egy teljes fejlesztői környezet, amivel lefordított és optimalizált kódot hozhat létre.
Speciális funkciókkal rendelkezik a paneladatok feldolgozására, műveleteket hajt végre valós vagy komplex mátrixokban, teljes támogatást nyújt objektum-orientált programozáshoz, és teljesen
beágyazott Stata minden területén.

Többet szeretnék tudni a  Matáról »

A Stata szintén széleskörű Python integrációval rendelkezik, mely lehetővé teszi a Python teljes erejének kihasználását közvetlen a Stata kódból.

A Stata azt is megengedi, hogy CC++, és Java bővítményeket foglalj a programodba beépített API-n keresztül - minden egyes nyelv számára.

 

 

                                               Mata

Stata/MP

Hozza ki a legtöbbet a többmagos számítógépéből!
Nincs más ehhez hasonlítható magas színvonalú statisztikai szoftver.
Élvezze a Stata 16 új funkcióit végsebességen!

Tudjon meg többet »

Bővíthető

A Stata olyan jól programozható, hogy a fejlesztők és felhasználók naponta adnak hozzá új funkciókat, ezáltal kielégítve napjaink kutatásainak növekvő igényeit.

Az internet segítségével új funkciók és hivatalos frissítések egyetlen klikkeléssel is telepíthetőek.

Világszínvonalú technikai támogatás

A Stata technikai támogatása ingyenes a regisztrált felhasználóknak. Ez egy tipikus példája annak, hogy sokkal többet kap a pénzéért.

Stata programozókból és statisztikusokból álló elkötelezett szakértői csapatunk várja, hogy válaszolhasson technikai kérdéseire. A furfangos adatkezelési megoldásoktól kezdve a grafikonok megjelenésének megfelelő szerkesztéséig; egy robusztus standard hiba magyarázatától a többszintű modellek megadásáig. Mindenre tudjuk a választ.

Nézze meg, mit mondanak a technikai támogatásunkról a vásárlóink »

 

Keresztplatform kompatibilis

A Stata fut Windows-on, Mac-en és Linux/Unix operációs rendszereken; a licenceink nem platform-specifikusak.

Ez azt jelenti, hogy ha Önnek Mac laptopja és Windows asztali gépe van, nincs szüksége két külön licencre a Stata futtatásához. Bármely támogatott platformra telepítheti a programot. A Stata adatok és programok, valamint egyéb adatok megoszthatóak a különböző platformok között fordítás nélkül. Gyorsan és egyszerűen importálhatja adathalmazait más statisztikai csomagokból, jegyzettömbökből, adatbázisokból.

Nézze meg a kompatibilis operációs rendszerek listáját » 

Megfizethető

A Statát nem modulonként árulják, ami azt jelenti, hogy bármely Statával a teljes csomaghoz jut hozzá!

Stata számos opciót kínál arra, hogy beleférjen a büdzséjébe. Választhat örökös licencet, hogy többé ne kelljen költenie rá, vagy éves licencet is. Lépjen velünk kapcsolatba (info@sciexperts.hu), és segítünk Önnek megtalálni a megfelelő verziót! 

Comprehensive resources

Video tutorialok

A Stata YouTube csatornája tökéletes forrás az új felhasználók számára, a felhasználók új dolgokat tanulhatnak meg, a professzorok pedig segítséget szerezhetnek a Stata tanításában. Több, mint 250 videót talál a Stata YouTube csatornáján, több, mint 6 milliós összmegtekintéssel, hogy a felhasználók megtanulják a változók címkézését, adatcsomagok egyesítését, szórásgörbék készítését, regressziós modellek illesztését, idősorozattal vagy paneladatokkal való dolgozást, többszintes modellek illesztését, túlélés analizálást, Bayesi-analízis végrehajtását, és sok egyéb Stata funkció használását. Tekintse meg a videók listáját!

Látogasson el a YouTube csatornánkra »

Stata Blog

A hivatalos Stata Blog, Not Elsewhere Classified (NEC), oktató, informatív, vagy csak simán szórakoztató dolgokat oszt meg, például hogy kell lefordítani a statisztikai eredményeket; exportálni az eredményeket Word-be, Excel-be, és LaTeX-ba; Monte Carlo szimulációt végrehajtani; beprogramozni a saját becslőnket; és sok mást. Szolgáltatás és termékbejelentéseket is publikál a blog. Személyesen aláírt, az NEC-ben található cikkeket a Stata fejlesztői és támogatói írják.

Olvassa el a legutóbbi blog posztot »

Ingyenes Stata webináriumok

A Stata webináriumok minden alkalommal valami újat nyújtanak mindenki számára. Azok, akik újak a Statához, egy körbevezetést kaphatnak a Ready. Set. Go Stata webináriumon. Szintén az új és a tapasztalt felhasználóknak ajánljuk a Tips and Tricks webináriumot és az egyórás funkciókról szóló webináriumokat; mindegyik egy mély betekintést ad a Stata valamennyi statisztikai, grafikai, adatkezelési és jelentési funkciójáról.

Nézze meg az aktuális webinárium ajánlatokat »

Gyakorlat

Tréningopciók sokasága érhető el, hogy gyorsan jártas legyen a Statában. A Stata gyakorlati osztály- és web-alapú kurzusokat, személyre szabott helyszíni kurzusokat, online gyakorlatokat NetCourses-on keresztül, webináriumokat, és video tutorialokat nyújt Önnek.

Nézze meg az elérhető gyakorlatokat »

Stata Press

Stata Press® professzionális kutatók számára könyveket, kézikönyveket, és folyóiratokat publikál a Statáról és az általános statisztikai témákról, mindenféle munkakörből. A Stata Press® publikációk, a StataCorp által ajánlott könyvekkel együtt megtalálhatóak a Stata Bookstore-ban.

Látogassa meg a Stata Bookstore-t »

Stata News

Stata News egy ingyenes publikáció olyan cikkekkel, mint a híres In the Spotlight, ahol a Stata fejlesztői betekintést nyernek egy bizonyos Stata funkcióba, és a User's corner, ahol egyedi, segítő, és mókás hozzájárulásokat talál megosztva a felhasználói közösségből. A hírek szintén tartalmaznak bejelentéseket új kiadásokról és frissítésekről, gyakorlat időpontokról, új könyvekről, konferenciákról és felhasználói csoportos találkozókról.

Iratkozzon fel a Stata News-ra »

Stata Journal

Stata Journal egy negyedévente kiadott folyóirat, amely statisztikáról, adatanalízisről, tanítási módszerekről, és a Stata nyelv effektív használatáról írt cikkeket tartalmaz. A folyóirat átvizsgált papírokat publikál, rövid jegyzetekkel és hozzászólásokkal együtt, általános cikkeket, könyvajánlót, és sok más érdekes anyagot a statisztikát alkalmazó kutatók számára széles körben.

Iratkozzon fel a Stata Journal-re »

 

Széleskörben használt

A kutatók több, mint 30 éve használják a szoftvert, ami mindent biztosít, amire  adatelemzésnél, adatkezelésnél, vizualizációhoz, statisztikához és reprodukálható jelentésekhez szükségük van.

Válassza ki az ágazatát, és nézze meg, hogyan dolgozna Stata Önnek:

 

Nem találja a munkakörét? Nézze meg, kik használják még a Statát »


Új a -banLasszó


coefpath
cvplot

All the expected tools for model selection and prediction

 • Cross-validation

 • Goodness of fit

 • Coefficient paths

 • Csomó analízis

 • Lasszó és elasztikus háló

Alongside cutting-edge inferential methods

 • Robust to mistakes in variable selection

 • Proper inference for coefficients of interest

 • Double selection, partialing out, and cross-fitting

Folyamatos, bináris, eredményszámolás

TUDJON MEG TÖBBET

Visszaprodukálható jelentés

Create Word, HTML, PDF, and Excel files with Stata results and graphs.

pdf

word html  excel

A Stata beépített verziózás funkciója valóban visszaprodukálható jelentést ad. Dinamikus dokumentumokat szeretne? Az összes jelentés frissíthető az adatok változása szerint.

TUDJON MEG TÖBBET

Meta-analízis

meta-sum
meta-cp
meta-forest
meta-funnel

With Stata's new meta-analysis suite, you can easily summarize results from multiple studies.

 • Estimate an overall effect size

 • Perform random-effects, fixed-effects, or common-effect meta-analysis

 • Display results in a forest plot

 • Analyze subgroups

 • Perform meta-regression

 • Explore small-study effects

 • Evaluate publication bias

 • Perform cumulative meta-analysis

TUDJON MEG TÖBBET

Választási modellek

With Stata's new and unique choice-model analysis features, you can truly interpret the results of your choice model.

modes-of-transport What proportion of travelers are expected to choose air travel?
car-travel How does each additional $10,000 of income change the probability of traveling by air?
select-modes Wait times at the airport increase by 30 minutes. How does this affect the probability of traveling by air? By train? By bus? By car?

TUDJON MEG TÖBBET

Python integráció

Használja bármely Python csomagot Statán belül!

python


 • Matplotlib 3-D grafikonokhoz

 • Scrapy az adatok kikaparásához

 • TensorFlow a gépi tanuláshoz

TUDJON MEG TÖBBET

New in Bayesian analysis

Multiple chains Gelman-Rubin convergence diagnostics
grubin ac
trace
Bayesian predictions Posterior predictive p-values

TUDJON MEG TÖBBET

Panel-data ERMs

xterm

Endogeneity +

Selection +

Treatment +

Panel data


Handle all of these complications simultaneously.

TUDJON MEG TÖBBET

Adatok importálása

SAS-ből

SPSS-ből

sas spss
TUDJON MEG TÖBBET TUDJON MEG TÖBBET

Nemparaméteres sorozatbecslés

Agnosztikus a függvényes formával kapcsolatban? Poisson vagy negatív binomiális? Köb vagy négyzet a kovariánson?

Semmi gond.

Nemparaméteres sorozatbecsléssel felfedezheti a válaszfelületet, becslést végezhet az átlagpopuláció hatásain, teszteket hajthat végre, és megbízhatósági intervallumokhoz juthat.

Több adathalmaz a memóriában

fr-manager data-ed
fr-link

Load datasets simultaneously into frames.

Link related frames.

Multitask.

Record results in another frame.

Make code run faster.

TUDJON MEG TÖBBET

Sample-size analysis for CIs

How many subjects are needed to achieve a confidence interval of the desired width?

ci-db ci-panel

Perform sample size-analysis CIs for

 • One mean
 • One variance
 • Two independent means
 • Two paired means
 • Your own method

ci-table ci-graph

Tabular results and automated graphs

TUDJON MEG TÖBBET

Panel-data mixed logit

You choose dinner everyday.

You choose your car insurance every year.

You choose where to vacation each summer.

Now you can account for the you-ness in those decisions.

TUDJON MEG TÖBBET

Nonlinear dynamic stochastic general equilibrium (DSGE) models

Now you can leave the linearization to us.

dsge

irf

Specify your nonlinear model and evaluate policy implications

 • Solve
 • Calibrate
 • Estimate
 • Graph

TUDJON MEG TÖBBET

Multiple-group IRT

irtgrp1
irtgrp2
irtgrp3

Fit multiple-group IRT models

 • 1PL, 2PL, and 3PL models for binary outcomes
 • Graded response, partial credit, and rating scale models for ordinal outcomes
 • Nominal response models for categorical outcomes

Compare estimates across groups

 • Item difficulty
 • Item discrimination

Graph group differences

 • ICC, TCC, IIF, TIF

Perform model-based tests of differential item functioning

TUDJON MEG TÖBBET

xtcheckman

Ha tudja, hogy ez mit jelent ...

... akkor tudja azt is, hogy akarni fogja.

TUDJON MEG TÖBBET

Nonlinear mixed-effects models with lags, leads, and differences

pk

Multiple-dose pharmacokinetic models

Growth models

More

TUDJON MEG TÖBBET

Heteroskedastic ordered probit

Model differences in variance among subjects or groups

hetero-prob

TUDJON MEG TÖBBET

Point sizes for graphics

wwwsa

Now specify the size of text, markers, margins, lines, and more
using printer points, centimeters, or inches.

TUDJON MEG TÖBBET

Numerical integration

quad quad2

TUDJON MEG TÖBBET

Lineáris programozás

linear-prog

TUDJON MEG TÖBBET

Stata koreai nyelven

korean korean2

이제부터 Stata의 모든 인터페이스 (모든 메뉴 및 모든 대화 상자)는 한국어로 가능합니다.

TUDJON MEG TÖBBET

Újdonságok a Mac felületen

Sötét téma

Natív fülekkel ellátott ablakok

gui-man

TUDJON MEG TÖBBET

Autocompletion in the Do-file editor

You type

    sum

    re

We type

  marize

  gress

auto-comp

TUDJON MEG TÖBBET

Stata/MP Stata/SE Stata/IC Numerics by Stata

Akár tanuló, akár profi kutató, van olyan csomagunk, ami az Ön számára kielégítő:

 • Stata/MP: A Stata leggyorsabb verziója (négymagos, kétmagos, és többmagos/több processzoros számítógépekhez) amely a legtöbb adatot elemezni tudja
 • Stata/SE: Stata a nagy adathalmazoknak
 • Stata/IC: Stata a közepes méretű adathalmazoknak
 • Numerics by Stata: Stata a beágyazott- és webapplikációknak

Stata/MP a leggyorsabb és a legbővebb verziója a Statának. Virtuálisan bármely mostani számítógép előnyt kovácsolhat a Stata/MP fejlett párhuzamos feldolgozásából. Ajánlott az Intel i3, i5, i7, i9, Xeon, Celeron, és AMD többmagos processzorokhoz. A kétmagos processzorokon a Stata/MP 40-72%-kal gyorsabban fut ott, ahol számít, mint például az időigényes becsléseknél. A kevesebb, mint kétmagos processzorokon a Stata/MP még gyorsabb. Tudjon meg többet a Stata/MP-ről!

A Stata/MP, Stata/SE, és Stata/IC bármilyen gépen elfutnak, de a Stata/MP a leggyorsabb. Stata/MP licencet vásárolhat a magok maximális számának megfelelően (maximum 64). Például, ha az ön gépében nyolcmagos processzor található, egy nyolc, négy, vagy két magra szabott Stata/MP licencet vásárolhat.

Stata/MP szintén képes több adatot analizálni, mint bármely más Stata kiadás: 10-20 milliárd megfigyelést adva az adott mostani legnagyobb számítógépeknek, és kész 1 billió megfigyelést elemezni, amint a hardver felzárkózik.

A Stata/SE és a Stata/IC csupán az adathalmaz méretében különböznek, amiket mindkettő képes elemezni. A Stata/SE (maximum 10,998) és a Stata/MP (maximum 65,532) több független változós modellt képes illeszteni, mint a Stata/IC (maximum 798). A Stata/SE maximum 2 milliárd megfigyelést tud elvégezni.

A Stata/IC a maximum 2048 változós és 2 milliárdos megfigyeléssel rendelkező adathalmazokat engedélyezi. A Stata/IC maximum 798 független változóval rendelkezhet egy modellen belül.

Numerics by Stata egy beágyazott környezetben bármilyen fentebb említett adatméretet támogat.

Minden feljebb említett verziónak megvan a teljes funkciókészlete és PDF dokumentációja.

Product featuresStata/ICStata/SEStata/MP

Változók maximális száma

2,048 32,767  120,000

Megfigyelések maximális száma

2.14 milliárd 2.14 milliárd  Maximum 20 milliárd

Független változók maximális száma

798 10,998 65,532

Többmagos támogatás

 Idő egy logistikai regresszió lefutásához 10 millió megfigyeléssel és 20 kovariánssal

1 mag

20 sec

1 mag

20 sec

2 mag

10 sec

4 mag

5.2 sec

6+ mag

<5.2 sec

Teljes statisztikai funkciós csomag

Publikáció-minőségű grafika

Matrix programozási nyelv

Teljes PDF dokumentáció

Kiemelkedő technikai támogatás

Kiadáson belüli frissítések

64-bites verzió

Szükséges szabad tárhely 1 GB 1 GB 1 GB
Szükséges szabad memória 1 GB 2 GB 4 GB

STATA

Rendszerkövetelmények

A Stata a lent felsorolt platformokon fut. Míg a Stata szoftver rendszer-specifikus, az Ön Stata jogosítványa nem az; így nem kell megadnia, milyen operációs rendszert használ, amikor leadja rendelését a licencre.

Tudja meg, hogyan fut a Stata két magos, több magos és többprocesszoros számítógépeken!

Platformok

Stata Windows-ra

 • Windows 10 *
 • Windows 8 *
 • Windows 7 *
 • Windows Server 2016, 2012, 2008, 2003 *

* 64-bit-es Windows verziók Intel® vagy AMD  gyártmányú x86-64 és x86 processzorokkal

Stata  Mac-re

 • A Stata macOS-en 64-bit Intel® processzorokat követel (Core™2 Duo vagy jobb) macOS 10.11 vagy újabb verzión

Stata Unix-ra

 • Linux
 • Bármely 64-bit (x86-64 vagy kompatibilis) Linuxon

Hardver követelmények

CsomagMemóriaLemezterület
Stata/MP 4 GB 1 GB
Stata/SE 2 GB 1 GB
Stata/IC 1 GB 1 GB

A Stata Unix-on olyan videókártyát igényel, ami képes több ezer vagy még több szín megjelenítésére (16-bit or 24-bit color)

Xstatához telepített GTK 2.24 szükséges.

A Stata széles körben használt a következő területeken:

 • Viselkedéstudomány
 • Biostatisztika
 • Adat-tudomány
 • Közgazdaságtan
 • Oktatás
 • Járványtan
 • Pénzügy, üzlet és marketing
 • Intézményi kutatás
 • Orvostudomány
 • Politológia
 • Közegészségügy
 • Közpolitika
 • Szociológia

Kategóriánként

 

Lineáris modellek

regression  •  censored outcomes  •  endogenous regressors  •  bootstrap, jackknife, and robust and cluster–robust variance  •  instrumental variables  •  three-stage least squares  •  constraints  •  quantile regression  •  GLS  •  több

Túlélés analízis

Kaplan–Meier and Nelson–Aalen estimators,  •  Cox regression (frailty)  •  parametric models (frailty, random effects)  •  competing risks  •  hazards  •  time-varying covariates  •  left-, right-, and interval-censoring  •  Weibull, exponential, and Gompertz models  •  több

Mata—a Stata komoly programozási nyelve

interactive sessions  •  large-scale development projects  •  optimization  •  matrix inversions  •  decompositions  •  eigenvalues and eigenvectors  •  LAPACK engine  •  real and complex numbers  •  string matrices  •  interface to Stata datasets and matrices  •  numerical derivatives  •  object-oriented programming  •  több

Longitudinális adatok/paneladatok

random and fixed effects with robust standard errors  •  linear mixed models  •  random-effects probit  •  GEE  •  random- and fixed-effects Poisson  •  dynamic panel-data models  •  instrumental variables  •  panel unit-root tests  •  több

Bayesi-analízis

thousands of built-in models  •  univariate and multivariate models  •  linear and nonlinear models  •  multilevel models  •  continuous, binary, ordinal, and count outcomes  •  bayes:prefix for 46 estimation commands  •  continuous univariate, multivariate, and discrete priors  •  add your own models  •  multiple chains  •  convergence diagnostics  •  posterior summaries  •  hypothesis testing  •  model fit  •  model comparison  •  predictions  •  több

Grafikus felhasználói felület

menus and dialogs for all features  •  Data Editor  •  Variables Manager  •  Graph Editor  •  Project Manager  •  Do-file Editor  •  Clipboard Preview Tool  •  multiple preference sets  •  több

Többszintű kevert modellek

continuous, binary, count, and survival outcomes  •  two-, three-, and higher-level models  •  generalized linear models  •  nonlinear models  •  random intercepts  •  random slopes  •  crossed random effects  •  BLUPs of effects and fitted values  •  hierarchical models  •  residual error structures  •  DDF adjustments  •  support for survey data  •  több

Meta-analízis

effect sizes  •  common, fixed, and random effects  •  forest, funnel, and more plots  •  subgroup and cumulative analysis  •  meta-regression  •  small-study effects  •  publication bias  •  több

Dokumentáció

31 manuals  •  15,000+ pages  •  seamless navigation  •  thousands of worked examples  •  quick starts  •  methods and formulas  •  references  •  több

Bináris, számos és limitált eredmények

logistic, probit, tobit  •  Poisson and negative binomial  •  conditional, multinomial, nested, ordered, rank-ordered, and stereotype logistic  •  multinomial probit  •  zero-inflated and left-truncated count models  •  selection models  •  marginal effects  •  több

Power, precision, and sample size

power  •  sample size  •  effect size  •  minimum detectable effect  •  CI width  •  means  •  proportions  •  variances  •  correlations  •  ANOVA  •  regression  •  cluster randomized designs  •  case–control studies  •  cohort studies  •  contingency tables  •  survival analysis  •  balanced or unbalanced designs  •  results in tables or graphs  •  több

Alap statisztikák

summaries  •  cross-tabulations  •  correlations  •  z and t tests  •  equality-of-variance tests  •  tests of proportions  •  confidence intervals  •  factor variables  •  több

Választási modellek

discrete choice  •  rank-ordered alternatives  •  conditional logit  •  multinomial probit  •  nested logit  •  mixed logit  •  panel data  •  case-specific and alternative-specific predictors  •  interpret results—expected probabilities, covariate effects, comparisons across alternatives  •  több

Treatment effects/Causal inference

inverse probability weight (IPW)  •  doubly robust methods  •  propensity-score matching  •  regression adjustment  •  covariate matching  •  multilevel treatments  •  endogenous treatments  •  average treatment effects (ATEs)  •  ATEs on the treated (ATETs)  •  potential-outcome means (POMs)  •  continuous, binary, count, fractional, and survival outcomes  •  panel data  •  több

Nemparametrikus módszerek

nonparametric regression  •  Wilcoxon–Mann–Whitney, Wilcoxon signed ranks, and Kruskal–Wallis tests  •  Spearman and Kendall correlations  •  Kolmogorov–Smirnov tests  •  exact binomial CIs  •  survival data  •  ROC analysis  •  smoothing  •  bootstrapping  • több

Bővített regressziós modellek (ERM)

endogenous covariates  •  sample selection  •  nonrandom treatment  •  panel data  •  account for problems alone or in combination  •  continuous, interval-censored, binary, and ordinal outcomes  •  több

Lasszó

lasso  •  elastic net  •  model selection  •  prediction  •  inference  •  continuous, binary, and count outcomes  •  cross-validation  •  adaptive lasso  •  double selection  •  partialing out  •  cross-fit partialing out  •  double machine learning  •  endogenous covariates  •  több

GMM and nonlinear regression

generalized method of moments (GMM)  •  nonlinear regression  •  több

Általánosított lineáris modellek (GLM)

ten link functions  •  user-defined links  •  seven distributions  •  ML and IRLS estimation  •  nine variance estimators  •  seven residuals  •  több

SEM (strukturális egyenletek modellezése)

graphical path diagram builder  •  standardized and unstandardized estimates  •  modification indices  •  direct and indirect effects  •  continuous, binary, count, ordinal, and survival outcomes  •  multilevel models  •  random slopes and intercepts  •  factor scores, empirical Bayes, and other predictions  •  groups and tests of invariance  •  goodness of fit  •  handles MAR data by FIML  •  correlated data  •  survey data  •  több

Egyszerű legnagyobb valószínűség

specify likelihood using simple expressions  •  no programming required  •  survey data  •  standard, robust, bootstrap, and jackknife SEs  •  matrix estimators  •  több

Finite mixture models (FMMs)

fmm: prefix for 17 estimators  •  mixtures of a single estimator  •  mixtures combining multiple estimators or distributions  •  continuous, binary, count, ordinal, categorical, censored, truncated, and survival outcomes  •  több

Latent class analysis

binary, ordinal, continuous, count, categorical, fractional, and survival items  •  add covariates to model class membership  •  combine with SEM path models  •  expected class proportions  •  goodness of fit  •  predictions of class membership  •  több

Programozható legnagyobb valószínűség

user-specified functions  •  NR, DFP, BFGS, BHHH  •  OIM, OPG, robust, bootstrap, and jackknife SEs  •  Wald tests  •  survey data  •  numeric or analytic derivatives  •  több

Spatial autoregressive models

spatial lags of dependent variable, independent variables, and autoregressive errors  •  fixed and random effects in panel data  •  endogenous covariates  •  analyze spillover effects  •  több

Multiple imputation

nine univariate imputation methods  •  multivariate normal imputation  •  chained equations  •  explore pattern of missingness  •  manage imputed datasets  •  fit model and pool results  •  transform parameters  •  joint tests of parameter estimates  •  predictions  •  több

Egyéb statisztikai metódusok

kappa measure of interrater agreement  •  Cronbach's alpha  •  stepwise regression  •  tests of normality  •  több

ANOVA/MANOVA

balanced and unbalanced designs  •  factorial, nested, and mixed designs  •  repeated measures  •  marginal means  •  contrasts  •  több

Survey methods

multistage designs  •  bootstrap, BRR, jackknife, linearized, and SDR variance estimation  •  poststratification  •  raking  •  calibration  •  DEFF  •  predictive margins  •  means, proportions, ratios, totals  •  summary tables  •  almost all estimators supported  •  több

Függvények

statistical  •  random-number  •  mathematical  •  string  •  date and time  •  regular expressions  •  Unicode  •  több

Egzakt statisztikák

exact logistic and Poisson regression  •  exact case–control statistics  •  binomial tests  •  Fisher’s exact test for r × c tables  •  több

Cluster analysis

hierarchical clustering  •  kmeans and kmedian nonhierarchical clustering  •  dendrograms  •  stopping rules  •  user-extensible analyses  •  több

Internet lehetőségek

ability to install new commands  •  web updating  •  web file sharing  •  latest Stata news  •  több

Járványtan

standardization of rates  •  case–control  •  cohort  •  matched case–control  •  Mantel–Haenszel  •  pharmacokinetics  •  ROC analysis  •  ICD-10  •  több

IRT (item response theory)

binary (1PL, 2PL, 3PL), ordinal, and categorical response models  •  item characteristic curves  •  test characteristic curves  •  item information functions  •  test information functions  •  multiple-group models  •  differential item functioning (DIF)  •  több

Community-contributed commands

search and download thousands of free additions  •  discover new features in the Stata Journal  •  share commands by posting to the SSC  •  discuss community-contributed commands on Statalist  •  több

DSGE models

specify models algebraically  •  solve models  •  estimate parameters  •  identification diagnostics  •  policy and transition matrices  •  IRFs  •  dynamic forecasts  •  több

Multivariate methods

factor analysis  •  principal components  •  discriminant analysis  •  rotation  •  multidimensional scaling  •  Procrustean analysis  •  correspondence analysis  •  biplots  •  dendrograms  •  user-extensible analyses  •  több

Beágyazott statisztikai számítások

Numerics by Stata

Tests, predictions, and effects

Wald tests  •  LR tests  •  linear and nonlinear combinations  •  predictions and generalized predictions  •  marginal means  •  least-squares means  •  adjusted means  •  marginal and partial effects  •  forecast models  •  Hausman tests  •  több

Data wrangling

data transformations  •  data frames  •  match-merge  •  import/export data  •  ODBC  •  SQL  •  Unicode  •  by-group processing  •  append files  •  sort  •  row–column transposition  •  labeling  •  save results  •  több

Installation Qualification

Q report for regulatory agencies such as the FDA  •  installation verification

Contrasts, pairwise comparisons, and margins

compare means, intercepts, or slopes  •  compare with reference category, adjacent category, grand mean, etc.  •  orthogonal polynomials  •  multiple-comparison adjustments  •  graph estimated means and contrasts  •  interaction plots  •  több

Jelentés

reproducible reports  •  Word  •  Excel  •  PDF  •  HTML  •  dynamic documents  •  Markdown  •  Stata results and graphs  •  SVG  •  EPS  •  PNG  •  TIF  •  formatted text and tables  •  több

Elérhetőség

Section 508 compliance, accessibility for persons with disabilities

Resampling and simulation methods

bootstrap  •  jackknife  •  Monte Carlo simulation  •  permutation tests  •  több

Grafika

lines  •  bars  •  areas  •  ranges  •  contours  •  confidence intervals  •  interaction plots  •  survival plots  •  publication quality  •  customize anything  •  Graph Editor  •  több

Sample session

A sample session of Stata for MacUnix, or Windows.

Time series

ARIMA  •  ARFIMA  •  ARCH/GARCH  •  VAR  •  VECM  •  multivariate GARCH  •  unobserved-components model  •  dynamic factors  •  state-space models  •  Markov-switching models  •  business calendars  •  tests for structural breaks  •  threshold regression  •  forecasts  •  impulse–response functions  •  unit-root tests  •  filters and smoothers  •  rolling and recursive estimation  •  több

Programozási funkciók

adding new commands  •  scripting  •  object-oriented programming  •  menu and dialog-box programming  •  dynamic documents  •  Markdown  •  Project Manager  •  Python integration  •  Java plugins  •  C/C++ plugins  •  több


Új a Stata 16-ban 
— Lasszó  •  Valóban visszaprodukálható jelentés  •  Meta-analízis  •  Választási modellek  •  Python integráció  •  Bayes—több lánc, előrejelzések, ...  •  Adatok importálása SAS és SPSS rendszerből  •  Panel-data extended regression models  •  Frames—több adathalmaz a memóriában  •  Nemlineáris DSGE modellek  •  Többcsoportos IRT  •  xtheckman  •  NLME models with lags: Pharmacokinetic models, ...  •  Lineáris programozás  •  Do-file Editor autocompletion  •  és sok más

 

Price From: $117.00

Availability: In stock

* Required Fields

Price From: $117.00