You don't have javascript enabled. Please enble Javascript to access website content.

Telefonszám: +36 30 719 2573

0item(s)

Az Ön bevásárlókosara üres.

Product was successfully added to your shopping cart.

Scientific Notebook

Scientific Notebook®

Scientific NotebookA  Scientific Notebook segítségével zökkenőmentesen hozhat létre tetszetős dokumentumokat, melyek tartalmazhatnak szöveget, matematikai kifejezéseket és grafikai elemeket. Bár a használata egyszerű, a Scientific Notebook egy hatékony matematikai szövegszerkesztő ami segíti az oktatást, tanulást, felfedezést és matematikai tartalom kommunikációját.

Választható platformok

Scientific Notebook lehetőséget ad, hogy Ön válassza meg, milyen operációs rendszert használ: Windows® vagy OS X®. A teljesen új Mozilla-alapú felépítésével a Scientific Notebook hordozhatóság szempontjából nagyobb rugalmasságot kínál: számos formátumban menthet és exportálhat dokumentumokat, az Ön igényeinek megfelelően. A Scientific Notebook 6 automatikusan XML fájlokként menti dokumentumait.

A komputeralgebra ereje

A beágyazott MuPAD 5® komputeralgebrai motor segítségével a felhasználó számításokat végezhet a képernyőn és az eredményt tökéletes formázással nyomtathatja. Nincs többé szükség a komplex szintaxis ismeretére ahhoz, hogy értékeljen, egyszerűsítsen, megoldjon vagy grafikonon megjelenítsen matematikai kifejezéseket. Számolhat szimbolikusan vagy numerikusan, integrálhat, deriválhat, megoldhat algebrai vagy differenciálegyenleteket. A menüparancsokkal több, mint 150 fizikai mértékegységgel végezhet számításokat.

A Scientific WorkPlace segítségével két- és háromdimenziós plotokat készíthet, számos stílusban és koordinátarendszerben, és látványossá teheti ezeket különféle háttérszínekkel, rácsvonalakkal, speciális feliratokkal és elrendezéssel. Ezeket a plotokat animálhatja: 2D plotokat poláris koordinátákban; 2D és 3D plotokat négyszögletes koordinátákban, 2D és 3D implicit plotokat, 2D és 3D vektormezőket; 3D tube plotokat; 3D plotok hengeres koordinátákban; és 3D plotok gömbölyű koordinátákban és vektormezőkben. 

A plotokat megtekintheti a képernyőn a lejátszási eszköztár segítségével. Használja egerét az animációk elindításához, megállításához, újrajátszásához vagy loopolásához. Meghatározhat egy animációs változót a plothoz és megszabhatja az animáció kezdő és végidejét és a másodpercenkénti képkockák arányát. Az OpenGL 3D grafikákkal elforgathatja, mozgathatja, ki és be zoomolhat illetve átrepülhet a 3D plotokon.

Megújult külső

A Scientific Notebook megújult külsővel rendelkezik és egyszerűsített eszköztár és szimbólumpanelekkel jelenik meg. A legtöbb eszköz ugyanúgy működik mint a korábbi verziókban. Egy egérrel aktiválható segítség pedig megadja minden gomb és szimbólum nevét.

Scientific Notebook

Dokumentumok létrehozása

A dokumentumok és minden hozzájuk kapcsolódó fájl automatikusan egy csomagban vannak. A Scientific Notebook esetében ez mind egy .sci kiterjesztésű fájl segítségével megosztható. Az XML és Xhtml fájlokban az új verzió a matematikai kifejezéseket tárolja mint MathML. Így egyszerűvé válik matematikai prezentációkhoz xhtml web fájlokat készíteni, melyek böngésző segítségével megoszthatóak a különböző internetes platformokon. A 6. verzióhoz a Firefox az ajánlott böngésző.

A Scientific Notebook fontos új funkciója, hogy Önnek lehetősége korlátlan számú lépést visszavonni a dokumentumon végrehajtott aktuális munkafolyamatból.  

Szintén új a nyelvtan valós idejű ellenőrzése. Az elírásokat kereső MySpell segítségével Ön bármilyen félreütést kiszűrhet. A szabadforrású MySpell több, mitn 40 nyelv szótárát használja. Az elírást tartalmazó szavakat hullámos piros vonallal húzza alá a szoftver. A táblázatok  az új vizuális kezelőfelületnek köszönhetően pontosan akkorára méretezhetőek, amekkorára szeretné. Időt spórolhat meg azzal is, hogy nyitva hagyhat párbeszédablakokat amíg áthelyezéseket és javításokat végez.

A Scientific WorkPlace támogat minden balról jobbra vagy jobbról balra író nyelvet, amelyet az Ön operációs rendszere kezelni tud.

Oktatási lehetőség

A Scientific Notebook-ban nagy lehetőség rejlik, ha oktatásra használja. Egy teljes laboratóriumot kínál, ahol a tanulók matematikával kísérletezhetnek, hogy új szemléletet alakítsanak ki és izgalmas problémákat oldjanak meg. A Scientific Notebook egyszerűvé teszi a diákok számára a tiszta, jól megírt házi feladatok elkészítését.

Egy megfelelő projektorral felszerelt tanteremben, a program egyszerű használata és a kötetlen formájú tudományos szövegszerkesztő valamint számítási csomag kombinációja a krétatábla természetes helyettesítőjévé teszi. Itt azonban soha nem kell letörölnie a meglévő tartalmat, így korábbi munkája is visszanézhető. Az úrajegyzetek szerkeszthetőek és online vagy nyomtatott formában megoszthatóak.

A használati útmutató, a Doing Mathematics with Scientific WorkPlace and Scientific Notebook Version (Írta: Darel W. Hardy és Carol L. Walker), leírja a matematikai kalkulációk mögött rejlő komputeralgebrai rendszert. Gyakorlófeladványokkal buzdítja a felhasználókat a bemutatott matematikai ötletek gyakorlására. Ez a használati útmutató letölthető.

Megosztás az interneten

A Scientific Notebook ideális eszköz távoktatáshoz. Interneten keresztül küldhet olyan matematikai dokumentumokat, melyekben szövegek, egyenletek, és diagramok találhatóak. A szoftverből bármilyen URL címen megnyithatja a fájlokat. Egyszerűen építhet egy egész weboldalt matematikai tartalommal, amit bármilyen böngésző segítségével lehet olvasni ami megjelenít MathML-t, például Firefox. Kérjük vegye figyelembe, hogy az ajánlott böngésző a Firefox, nem a Scientific Viewer.

A szoftver támogatja a hypertext linkeket, így olvasói egyszerűen navigálhatnak több kapcsolódó dokumentum között.

A Scientific Notebook nem tördeli a szövegeket de használhat a Scientific WorkPlace-ben és Scientific Word-ben készített dokumentumokat. A platformok közti átmenet a legújabb kiadásokban még nagyobb rugalmasságot ad Önnek munkája megosztása során.

Scientific WorkPlace®

Melyik scientific termékre van szüksége?

Ez természetes attól függ, milyen feladatokat szeretne elvégezni. Minden termékünk ugyanolyan könnyen tanulható és könnyen kezelhető tudományos szövegszerkesztővel rendelkezik. A Scientific WorkPlace® és Scientific Notebook® ezen kívül tartalmaz egy beágyazott komputeralgebrai motort amivel megoldhat, koordinátarendszerben ábrázolhat vagy animálhat matematikai kifejezéseket. A Scientific WorkPlace® és Scientific Word® LATEX szerkesztett dokumentumokat eredményez.

Válassza azt a terméket, amely legjobban illik munkájához

Válassza Ha Ön Scientific WorkPlace Scientific Word Scientific Notebook
Matematikai dokumentumokat készít

.

.

.

LATEX -ben szerkeszt dokumentumokat

.

.

 

Könyveket vagy folyóiratcikkeket publikál

.

.

 

LATEX felhasználókkal kollaborál

.

.

 

Szimbolikus vagy numerikus számításokat végez

.

 

.

Interneten publikál

.

.

.

Matematikai weboldalt fejleszt

.

 

.

Vizsga- és tananyagokat szerkeszt

.

 

.

2D és 3D grafikonokat rajzol és animál

.

 

.

Matematikát és tudományt tanít/tanul egyetemi vagy középiskolai szinten

 

 

.

Ön publikációkat ír?

A Scientific WorkPlace és Scientific Word minőségi tördelt szövegeket állít elő és automatizálja a nagy és komplex szövegek írásakor szükségek teendőket. Mindkét termék készít tartalomjegyzéket, indexeket, listákat az ábrákról és irodalomjegyzékről. A matematikai szövegszerkesztés standardja, a LATEX, készít gyönyörű matematikai és tudományos dokumentumokat a Scientific WorkPlace és Scientific Word esetében is.

Önnek komputeralgebrai rendszerre van szüksége?

A Scientific WorkPlace és Scientific Notebook beágyazott MuPAD 5® komputeralgebrai rendszerrel rendelkezik. Ha egy egyenletet vagy kifejezést begépel, egyszerűen értékelheti, egyszerűsítheti, vagy megoldhatja szimplán a menüsor egy elemére kattintva. Továbbá ábrázolhat függvényeket 2 vagy 3 dimenzióban. Az Ön által létrehozott matematikai kifejezések élnek. Nem szükséges megtanulnia a komplex szintaxist. A Scientific WorkPlace és Scientific Notebook ideális a távoktatásra és tantermi bemutatásra, jelentések készítésére, tudományos cikkek és házi feladat írására. Ha egyetemen tanít, a Scientific Notebook-ot világszerte használják számos számítógépes laborban matematika oktatására. A Scientific WorkPlace és Scientific Notebook egyaránt egyszerűvé teszi a szövegeket, egyenleteket és diagramokat tartalmazó matematikai dokumentumok interneten való megosztását.

Ön hallgató?

Ha disszertációt ír, vagy a Scientific WorkPlace vagy a Scientific Word programra lesz szüksége. Ha egyetemi hallgató, valószínűleg a Scientific Notebook fog megfelelni igényeinek. A MacKichan Software a tanulóknak nagymértékű kedvezményt biztosít minden szoftver árából. Ez nem jelenti azt, hogy bármilyen módon korlátozva lenne a szoftver; minden tanulóverzió megegyezik a professzionális verzióval, az árat kivéve. Hallgatói laborokhoz mennyiségi kedvezmények is elérhetőek.

Összegzés

Válassza a Scientific WorkPlace szoftvert ha publikációkat ír és komputeralgebrai rendszerre van szüksége

Válassza a Scientific Word szoftvert ha publikációkat ír

Válassza a Scientific Notebook szoftvert ha vizsgaanyagokat vagy házi feladatot ír és szüksége van komputeralgebrai rendszerre

Scientific Notebook

A Scientific Notebook 6® Rendszerkövetelményei

  • Windows® XP vagy újabb; OS X® 10.5 vagy újabb (Intel® processzorral)
  • Maximum 250 MB tárhely, a merevlemez típusától és a választott telepítési beállításoktól függően
  • Internetelérés.

Dokumentáció 

A használati útmutató, Doing Mathematics with Scientific WorkPlace and Scientific Notebook (539 oldal), letölthető PDF formátumban.

Price From: 156,00 $

Availability: Készleten

* A csillaggal jelölt mez?k kitöltése kötelez?

Price From: 156,00 $